fredag 1 juli 2011

Fjällvandringsminnen

Hittade lite dagboksanteckningar i ett gammalt anteckningsblock. Tänkte att jag skulle bloggifiera den tre år gamla upplevelsen. Jag och Johan gjorde en resa i vänskap och vildmark till tonerna av Sigur Rós och renskällor. Med midnattssol och Kung Karls Spira. En resa in i det okända.

Torsdag 31 juli 2008 anlände vi tidigt på kvällen, via buss och taxitransport, till Storulvåns fjällhotell. Vi checkade in i receptionen och satte kvickt upp tältet för att göra bort det. När den sista tältpinnen knackats ner så drog vi oss i sakta mak in till restaurangen och intog där en fantastisk renskavslasagne i sällskap med John och Margareta som precis återvänt efter att ha gjort hela turen.



Vi utbytte lite tips och erfarenheter med John och Margareta över god mat och svalkande öl. Efter middagen gick vi ner till en bäck inte långt ifrån de björksnår där kossor fritt strövade omkring. Vi satt bland knotten i skymningen på en sten där i en ebbad bäck och smuttade lite på en whiskey och småpratade om livet och försökte komma i stämning för en karg och härdande vandring i fjällmarken. Snart gick vi till sängs och läste en stund. Sen följde en stel och ovan tältnatt. Och efter både bussresa och en natt på ett hårt liggunderlag var man redan rätt möbultad på morgonen den första dagen då vi för första gången hängde på oss ryggsäckarna och gav oss av ut längs med fjälleden. Själv hade jag dessutom lyckats med bedriften att skaffa vattenfyllda skavsårsblåsor redan under promenaden till busstationen...




Jan Bidner


Location:Storulvån, Jämtland

0 kommentarer:

Skicka en kommentar