fredag 1 juli 2011

Blåhammaren 1 augusti 2008

När lunchmagarna började knorra vid tolvsnåret så gjorde vi halt och värmde på den medhavda gulaschsoppan på Johans trangia. Den smakade otrooooligt bra.
Vi anlände vid 15-snåret till Blåhammaren och checkade in efter att vadat fram bland alla skor och vandrare.






Efter incheckning smällde vi upp tältet på en vindpinad karg fjällsluttning. Det blåste på bra och vi hoppades att tältet skulle välja att stå kvar. Vi gjorde fast det så gott vi kunde.
Sen bastu med kall öl och samtal med far och son från Surahammar.

När vi var fräscha, nyduschade och mosiga var det dags för middagen så delades vi in i olika grupper vid olika bord tillsammans med andra gäster. Menyn: Förrätt bestående av rencocktail och grönsaksbuffé. Varmrätten bestod av sik och till efterrätt en sagolik hemlagad vaniljglass med hjortronsylt. Vi delade bord med fyra andra par: till vänster om oss satt två damer från Östersundstrakten, till höger ett osäkert par (han doktorerad inom flygledarkommunikation från KTH och hon socionom), på kortsidan ett par i övre medelåldern från Ö-vik.

Mittemot oss: två norska tjejer i vår ålder eller något yngre. Anne och Solbjørg. De andra troppade av allt eftersom kvällen led. Vi satt länge och diskuterade och jämförde norsk och svensk litteratur och musik under trevlig och lättsamma former.







Noterat: Många par och ensamstående med barn ute längs lederna och på stationerna. Imponerande och inspirerande. Svårt att se sig själv göra det. Men kanske? Att barnen orkar!

Sen när vi bröt upp från middagen så köpte vi med oss lite läsk och blandade grogg utanför tältet. Sen delade vi på det och på den whiskey som fanns kvar. Vi satt där och såg solen ner bakom fjällmassiven och lyssnade på Sigur Rós via mobilens högtalarfunktion. Bland tälten nere i sluttningen drev en renhjord förbi. Magiskt vemod och smärtsam skönhet.










Jan Bidner



Location:Blåhammaren, Jämtland

0 kommentarer:

Skicka en kommentar